QORAQALPOG 'ISTON MINTAQASIDA MEHMONXONALAR BANDLIGI KO' RSATKICHLARINI OSHIRISH

Mualliflar

DOI:

https://doi.org/10.60078/2992-877X-2024-vol2-iss6-pp233-239

Annotasiya

Ushbu maqolada Qoraqalpog'iston, O'zbekiston mintaqasidagi mehmonxona
ob'ektlarining kam bandligi muammosi ko'rib chiqiladi. Tadqiqot ushbu muammoni hal
qilishning turli strategiyalari va yondashuvlarini, jumladan marketing tashabbuslari, xizmat ko'rsatish sifatini yaxshilash, infratuzilmani rivojlantirish, investitsiyalarni jalb qilish va hamkorlikni mustahkamlashni ko'rib chiqadi. Muallif mintaqada turizmni rivojlantirishga hissa qo'shishi mumkin bo'lgan mehmonxonalar bandligini oshirishga kompleks yondashuvni taklif etadi.

Kalit so‘zlar:

Qoraqalpog‘iston Respublikasi mehmonxona ob'ektlari turizm infratuzilmasi xizmatlar joylashtirish vositalari xorijlik va ichki sayyohlar bandlik muammosi turizm va mintaqa iqtisodiyoti mehmonxona xonalari soni

Bibliografik manbalar

Atanbayeva G. (2022) "Qoraqalpog'iston mehmonxona infratuzilmasining hozirgi holati va

rivojlanish istiqbollarini tahlil qilish" ilmiy ish.

Hisobot (2023) Qoraqalpog ' iston Respublikasi turizm vazirligining "2018-2022-yillar

uchun mehmonxonalar bandligi statistikasi" hisoboti.

Jumabayev R. (2021) "Qoraqalpog'iston mehmonxona biznesini rivojlantirishda turizmning

o'rni" maqola.

Kenjebayev B. (2019) "Qoraqalpog'istonda mehmonxona biznesini rivojlantirish

tendensiyalari" monografiya.

Qambarova A. (2020) "Qoraqalpog'istondagi mehmonxonalarning bandligiga ta'sir etuvchi

omillarni baholash" tadqiqoti.

Qaror (2022) O'zbekiston Respublikasi Vazirlar Mahkamasining “2022-2026-yillarda

Qoraqalpogʻiston Respublikasining Turizm salohiyatini rivojlantirish bo'yicha qo'shimcha choratadbirlar to'gʻrisida”gi 545-son qarori, 2022-yil 28-sentabr.

Qaror (2023) O'zbekiston Respublikasi Prezidentining “Turizm yo'nalishidagi islohotlarni

yanada jadallashtirish va sohada davlat boshqaruvi tizimini samarali tashkil qilish choratadbirlari to'g'risida”gi PQ-238-son qarori, 2023-yil 27-iyul.

Safoeva S.R. (2024) Turizmni “yashillashtirish” Bu nima uchun kerak va qanday bajariladi?

Yangi Oʼzbekiston № 93 (1154), 15 may

Yuklashlar

Nashr qilingan

Qanday qilib iqtibos keltirish kerak

Uralova, M. (2024). QORAQALPOG ’ISTON MINTAQASIDA MEHMONXONALAR BANDLIGI KO’ RSATKICHLARINI OSHIRISH. Iqtisodiy Taraqqiyot Va Tahlil, 2(6), 233–239. https://doi.org/10.60078/2992-877X-2024-vol2-iss6-pp233-239